IMPORTANT: Per accedir als fitxer de subversion: http://acacha.org/svn (sense password). Poc a poc s'aniran migrant els enllaços. Encara però funciona el subversion de la farga però no se sap fins quan... (usuari: prova i la paraula de pas 123456)

Web: http://www.zimbra.com/
Desenvolupadors: VMWare
Tipus: Open Source
Sistema operatiu: Unix-like
Creadors: Zimbra Inc

Zimbra és un programa informàtic colaboratiu (o Groupware) creat per Zimbra Inc. companyia situada a Sant Mateu, Califòrnia. La companyia va ser adquirida per Yahoo! Inc. per aproximadament 350 milions de dòlars al setembre de 2007, acordant mantenir els seus estàndards de codi obert. El 12 de gener de 2010 va ser novament venuda per Yahoo a VMware. Posseïx tant el component de servidor com el seu respectiu client. Existeixen diverses versions de Zimbra disponibles: unes versions de codi obert suportades per la comunitat, i altres amb part del codi tancat i suportades comercialment que conté algunes millores.

Història

El programa Zimbra va aparèixer a la fi de 2003, de la mà de tres informàtics que treballaven a Silicon Valley: Satish Dharmaraj, Ross Dargahi i Roland Schemers. Després de la venda de l'empresa en 2007, els tres es van integrar en Yahoo!, així com el *EO Scott Dietzen. Satish Dharmaraj abandonaria la companyia en 2009.

Al principi van pensar crear un programa de correu electrònic, el primer prototip del qual van desenvolupar ràpidament. Després de diversos mesos de treball, van assolir ensamblar un sistema bàsic a partir de parts de codi lliure disponibles en la web. Ho van batejar Zimbra, en honor a una cançó del grup nord-americà de rock Talking Heads. Van publicar el codi en internet i van convidar a desconeguts a oferir suggeriments i el programa va ser evolucionant gràcies a l'aportació de col·laboradors.

A l'octubre de 2005 la companyia va llançar comercialment el seu producte a preu de descompte en un mercat dominat per Microsoft. Igual que el programa de correu electrònic Exchange, de Microsoft, Zimbra permetia als empleats d'una empresa enviar, rebre, guardar i buscar els missatges processats cada dia. En 2009 va arribar la xifra de 40 milions de bústies de correu, superant les 31,4 milions de comptes gratuïts que oferia Google Mail, en gran part a causa de la decisió de Comcast d'usar Zimbra para els seus comptes de correu. A l'agost de 2010 havia superat el nombre de 60 milions de bústies de correu distribuïts entre 150.000 clients.

Productes

Zimbra Desktop

És el client de la pròxima generació de correu electrònic i col·laboratiu.

Permet treballar en mode online i offline. Podem emmagatzemar el nostre correu electrònic, comtactes, calendari, documents... i sincronitzar-ho al núvol,a banda de tenir-ho localment.

Zimbra Desktop agrega informació a través de comptes (Zimbra, Yahoo! Mail, Gmail, Hotmail, etc) i reds socials (Facebook, Digg, Twitter, etc) per a ajudar a facilitar la comunucació i l'intercanvi d'informació.

Zimbra Open Source Edition

Caracteristiques

  • El servidor ZCS fa ús de projectes de codi obert existents com Postfix, MySQL, OpenLDAP i Lucene. Compta amb una interfície de programació d'aplicacions basat en SOAP per a tota la seva funcionalitat i actua com servidor IMAP i POP3 de correu electrònic.
  • El client web ZCS és una interfície de col·laboració i administració completa creada emprant el Toolkit Zimbra. Suporta correus electrònics i calendaris a través d'una interfície web basada en AJAX. Inclou capacitats de recerca avançada, calendari compartit i relacions de dates.
  • ZCS és compatible amb clients propietaris tals com Microsoft Outlook, Novell Evolution i Apple Mail. També proveïx suport de sincronització nadiu de dues vies per a molts dispositius mòbils: Nokia sèrie I, BlackBerry i Blackeberry Enterprise Server, Windows Mobile, entre uns altres.

Instal·lació

Configuració Prèvia
  • Ubuntu 10.04 LTS
  • El nom de màquina no pot ser igual a zimbra
  • IPs fixes
  • Instal·lar OpenSSH

Zimbra Appliance

Zimbra Network Edition

Vegeu També

Enllaços Externs