IMPORTANT: Per accedir als fitxer de subversion: http://acacha.org/svn (sense password). Poc a poc s'aniran migrant els enllaços. Encara però funciona el subversion de la farga però no se sap fins quan... (usuari: prova i la paraula de pas 123456)

Ubuntu es compromet a treure una nova versió cada sis mesos. Addicionalment, cada 12-24 mesos treuen una versió "Entreprise" especial amb més suport i més proves.

cada versió d'Ubuntu es suportada per un mínim de 18 mesos, amb "parches" de seguretat, actualitzacions, correcció d'error i traduccions extres. No es obligatori per tant canviar de versió cada 6 mesos, es pot mantenir la mateixa versió fins a 1 any i mig abans d'estar a obligat a canviar de versió si es desitja poder continuar gaudint d'actualitzacions.

Les versions enterprise o també conegudes com LTS (long time support, com la dapper 6.06 LTS) poden ser suportades per un període de temps superior als 18 mesos. A més es possible fer upgrades entre versions "enterprise" sense passar per les versions intermitges.

Es pot trobar més informació sobre les versions (releases) d'Ubuntu a http://www.ubuntu.com/ubuntu/releases.

Les versions que han hagut fins ara d'Ubuntu han estat (o seràn):

  1. Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) Abril 2007?. Fawn és cervatillo (bambi).
  2. Ubuntu 6.10 (The Edgy Eft): Octubre 2006. Un Eft és un llangardaix.
  3. Ubuntu 6.06 LTS (The Dapper Drake): Juny 2006. Drake és un dragó.
  4. Ubuntu 5.10 (The Breezy Badger): Octubre 2005. Un badger és una mofeta.
  5. Ubuntu 5.04 (The Hoary Hedgehog): Abril 2005. Un warthog és un porc senglar.
  6. Ubuntu 4.10 (The Warty Warthog): Octubre 2004. Un hedgehog és un eriçó.

Consulteu també

Recursos