IMPORTANT: Per accedir als fitxer de subversion: http://acacha.org/svn (sense password). Poc a poc s'aniran migrant els enllaços. Encara però funciona el subversion de la farga però no se sap fins quan... (usuari: prova i la paraula de pas 123456)

cnaeltroc


Opcions d'inici

Les opcions d'inici que ens proporciona Ubuntu són (per defecte en angles):

Ubuntu-live-options.jpg

F1 Ajuda

Fitxer:Ubuntu-live-options7.jpg

Els apartats F5 a F8 ens indiquen paràmetres d'arrancada que ens poden solucionar alguns problemes..

F2 Language (Idiomes)

Pressionant la tecla F2, podem canviar l'idioma:

Ubuntu-live-options1.jpg

Si canviem l'idioma a castellà o català, automàticament el teclat canvia a teclat castellà (opció F3). Les opcions d'inic canvien a:

Ubuntu-live-options4.jpg

F3 Keymap (Teclat)

LA configuració del teclat també és important ja que depenent de la zona del mon en la que estem tindrem una disposició de les tecles o un altre. Per exemple, si oblidem especificar que el nostre idioma és el castellà o el català al carregar la LIVE, algunes tecles com els dos punts (:) o la barra (/) no les trobarem a on estem habituats (estan localitzades a on estan en un teclat americà).

Ubuntu-live-options4.jpg

Al menú Sistema|Preferències|Teclat a la pestanya Disposicions (layout) si fem click a afegir podem consultar les disposicions dels diferents teclats que existeixen al món.

Fitxer:Ubuntu-live-options5.jpg

F4 VGA

Aquesta opció ens permet especificar les resolucions i profunditats de color. Si tenim problemes amb el monitor podem provar diferents configuracions. Sempre és recomanable començar per la resolució i profunditat de color mínima i anar pujant per tal de comprovar quina és la resolució màxima que suporta el nostre monitor.

A part del monitor, algunes targetes gràfiques també donen problemes. Per aquests casos, es recomanable utilitzar la opció [[Ubuntu Live#F6 Other options | F6 Other Options que force que la targeta utilitzi el driver VESA.

Ubuntu-live-options3.jpg

F6 Other options

Si tenim problemes al carregar la Ubuntu Live, podem provar d'activar aquestes opcions:

boot=casper integrity-check initrd=/casper/initgrd.gz ramdisk_size=1048576 root=/dev/ram quiet splash -- 

Són paràmetres que intenten provar de solucionar els problemes més habituals al carregar una Ubuntu. Hi ha la possibilita de editar aquests paràmetres o afegir-n'he d'altres. Per exemple, si tenim problemes amb la targeta gràfica podem afegir el paràmetre:

forcevesa

A l'ajuda (opció F1) es poden consultar altres opcions:

Fitxer:Ubuntu-live-options6.jpg