IMPORTANT: Per accedir als fitxer de subversion: http://acacha.org/svn (sense password). Poc a poc s'aniran migrant els enllaços. Encara però funciona el subversion de la farga però no se sap fins quan... (usuari: prova i la paraula de pas 123456)

http://roure.act.uji.es/wiki/public/guifinet/cursoinstaladoresguifi2011/start
API guifi
http://guifi.net/node/35643
https://addons.mozilla.org/addon/guifiproxy
http://guifi.net/ca/guifi/menu/ip
Programes electorals i guifi.net
http://www.heywhatsthat.com/

Encaminament

Filtres unsolclic

Missatge de Miquel Martos:

Els filtres antics, s'han simplificat a dues linies (abans eren 4) i reanomenat a bgp-in i bgp-out.
Les demes linies son per el ospf, on s'ha de permetre les adreces backbone i filtrar la resta ( que sempre hi ha algu que publica 
coses que no toca)
Els peers bgp, han de tenir els filtres bgp-in i out, i les instancies ospf, els ospf-in i out.
Ah, i si sobre si cal canviar-los, no cal.
Quan vas generar l'unsolclic en el seu dia, ja portava els seus filtres correctes, aquests tambe ho serien pero hauries de passar 
unsolclic complet o modificar manualment els peers bgp per canviar ospf-in/out a ebgp-in/out, per tant no cal.
Vaig afegir els filtres ospf perque aquests si que no eren correctes, el que feia tothom que fa els enllaços ospf era desactivar 
els filtres antics, ara ja no caldra desactivar-los.
Ah, sobre si cal posar els mateixos filtres a cada canto, doncs si l'enllaç es bgp, els antics ja eren bons i no cal tocar res.

Hacks

 • No apareixen les adreces IP dels trastos a la web del node on estan els trastos (a la llista de trastos). Això passa quan es canvia el nom per defecte de la targeta de xarxa!
 • No es pot modificar el nom de la targeta de xarxa per cable WLan/Lan
 • No es poden eliminar les assignacions de xarxa Wlan/Lan de la primera ràdio. Només to deixa fer si esta acabada de crear la ràdio

Desenvolupament guifi

Rols guifi

TODO

Per un cantó els rols creats al drupal:

- usuari anònim (els usuaris que no estan registrats, poden veure moltes coses, pero no poden crear res ni posar comentaris) - usuari autentificat (pot crear nodes, posar comentars, escriure al forum, etc.. ) - guifi admin ( Aquest te tots els permisos relacionats amb el modul guifi, crear/editar zones, nodes, usuaris guifi, etc. ) - guifi contributors ( te permisos per escriure noticies, blogs, etc.. ) - guifi developers ( te accés al modul devel, schema i al nou permis "guifi module developer" per poder fe rlo qu ehe comentat en el mail anterior. - guifi drupal admin ( administrador TOTAL, pot fer tot dins el drupal ) - guifi drupal mantainer ( gairebe com el total, però no pot assignar permisos a usuaris, pero si que els pot gestionar i esborrar en cas d'spam) - guifi translator ( doncs te accés al modul per traduir mentre veu la web) - guifi users admin ( pot gestionar els "usuaris guifi" que son lo qu es crea als nodes per ferlos servir en proxis sense ser administrador, ideal per instaladors)

Per un altre cantó els permissos d'accés:

administer guifi dns administrar xarxes guifi administrar usuaris de guifi administrar zones guifi create guifi dns crear nodes guifi crear zones guifi edit own guifi dns editar els propis nodes editar les pròpies zones guifi guifi module developer

Son bastant descriptius, aquest permisos s'assignen a un rol i s'escriuen al codi font, i segons aquestes normes es mostra mes o menys cosaquan mires la web. (alguns han sortit en català perque estan traduïts, els altres no, pero al codi estan tots en anglès)

Aquests rols els assignen els susuaris amb el rol "guifi drupal admin". Per veure lo d'afegir/modificar models trastos i altres, cal el rol "guifi developer", es a dir per la gent que fa servir les eines de desenvolupament de la web. Sembla que queda amagat de molta gent, doncs si :P, fisn ara nomes es podia fer pel codi font, es a dir desenvolupadors i per anar be ha de continuar aixi, doncs es molt perillós que es pugui fer per web, doncs si esborres per exemple sense voler el model "RouterBoard 532" petaran moltes coses, doncs hi ha molts trastos associats a aquest model. De totes formes si et fa gracia veure-ho ( o algu altre que llegeixi això), et posu el rol uns dies.

CMT, acreditaciones i registros

TODO: Tipos de licència

 • Operadores integrales de comunicaciones: licència tipo C1 i general de tipo B??

Acreditan para hacer y mantener instalaciones de I.C.T en edificios e inmuebles.ICT:

Què és Guifi.net? FAQ

Guifi.net a terres del Ebre

Guifi.net a Vilaplana

Passos per donar-se d'alta a guifi.net

Vídeos

Radios, freqüencies i potències

RadiosFrequenciesPOtenciesguifinet.png

Distàncies

Radio Mobile

Consulteu Radio Mobile

Camuflar antenes

Equipament

Antenes:


Recursos:

Caixes:

Torretes


Protecció elèctrica

Has de distinguir tres tipos de protecciones:

 • Proteccion electrica: Un magnetotermico protege sobre contra cortocircuitos y sobrecargas en el cable. En caso de tormenta el magnetotermico y dependiendo donde tengas el impacto quedara volatilizado. El magnetotermico que se veia en la foto de Joan, creo que era usado a modo de seccionador, es decir poder quitar la tension de todos los equipos conectados, porque si era para proteger la linea electrica, mal vamos, las lineas se protegen siempre en cabecera de cuadro no en final. Por tanto creo que esta para el motivo que comento, poder quitar tension en caso de tener que manipular algo.

Lo ideal es disponer de un protector contra sobretensiones del tipo 2 y 3, dependiendo si donde lo pongas hay tipo 2 o no+fusible+toma de tierra asociada. Puedes poner los dos en cascada sin problemas.

Con esta solucion eliminaras en un 90% el riesgo por sobretensiones en linea electrica, no por estatica en caso de descarga.

NOTA: Yo ya he sufrido en Hospitalet la descarga de un rayo en el mastil. Efecto: puerto ethernet de POE quemado (ahora solo funciona como POE no los datos). El equipo dispone de protector de sobretensiones en linea electrica y proteccion de datos en el SAI.

2.- Proteccion de lineas telefonicas y datos. Hay varios fabricantes, como comentan en otro post los que funcionan bien valen una fortuna.

3.- Proteccion contra el rayo. Esta bien en zonas con no demasiada actividad electrica (existen mapas de riesgo en internet o Codigo Tecnico de la Edificicacion). Lo ideal son inividores de rayos, pero piensa que son caros y no siempre efectivos, si el rayo cae cerca, como nos paso en Hospi el efecto es el mismo.

Las antenas no acostumbran a cascarse, a no ser un impacto directo sobre una, las radios incorporan inmunidad de x,x msegundos a 15 kV, se le presupone que deberian aguantar.

En resumen, si quieres proteccion pon en la linea electrica que alimenta el POE (segun protecciones edificio instalacion) un protector sobretensiones Tipo 3 + magnetotermico (te puedo dar el valor mañana, tengo la info en el despacho) y pon un SAI, pasando el ethernet por el puerto de proteccion que incopora, aunque te aseguro que el puerto de la placa se va a la mierda seguro, por la elevadisima corriente estatica que se produce a lado de la placa.

Saludos

Santa Barbara

 • Alimentador POE Pasiu
 • 802.11b/g

Botigues i productes WIFI

Consulteu Botigues i productes WIFI

Adreces IP

Firmware

RouterOS:

Presentació

Recursos:

Email. Correu electrònic

Hostpot

Consulteu Hotspot#guifi.net.

Third-party firmware projects

Although listed here under Linksys, many of these will run on other brands of Linux-based devices, such as the Buffalo network-attached storage series. The extent of support for (and testing on) particular hardware varies from project to project.

 • Major Projects
     o DD-WRT<ref>DD-WRT project site </ref> Paid and free versions available. (Linux/GPL)
     o HyperWRT Thibor<ref>HyperWRT Thibor, a GPL project for the Linksys WRT54G/WRT54GL/WRT54GS and WRTSL54GS wireless routers</ref> - Firmware based on stock WRT54GS firmware, HyperWRT +tofu and other additions from Thibor.
     o OpenWrt<ref>OpenWrt - wireless freedom </ref> firmware with a JFFS2 file system for package management. (Linux/GPL)
     o Sveasoft<ref>Sveasoft Inc. Stockton, California USA </ref> Paid and free versions available. Latest versions available via subscription.
     o Tomato<ref>Tomato project site </ref> Free firmware featuring a number of recent web innovations such as Ajax and SVG graphs. Developed by the programmer of HyperWRT +tofu. The Tomato Manual is available at Wikibooks. (Linux/GPL) 
 • Minor projects
     o BatBox - RAM based distribution for experimenting, does not change firmware
     o Bluebox - Automatic open Internet scanning and bridging software that runs on WRT54G with OpenWRT.
     o Chillispot - Captive portal software that runs on WRT54G and other platforms, available under GPL
     o CoovaAP<ref>CoovaAP, an Open-Source Firmware project</ref> - OpenWrt-based firmware specific for hotspots w/ Coova's patched Chillispot and Wifidog (GPL)
     o Earthlink's IPv6 Firmware - IPv6 feature added to original Linksys firmware (beta-test version)
     o [http://www.portless.net/menu/ewrt/ EWRT - Enhanced WRT, with integrated captive portal based on NoCatSplash
     o FON - Chillispot-based worldwide Hotspot network. After unsuccessfully attempting to develop a version that supports 2 SSIDs (one private, one public), FON abandoned the WRT54G series, and now distributes a router called La Fonera, which does support 2 SSIDs.
     o FreeWRT - Experimental firmware based on OpenWrt.
     o Freifunk - German software supports wireless mesh networks with OLSR, based on OpenWrt
     o Meraki - Mesh Networking Wifi AP developed thru Roofnet project, based on OpenWrt.[1]
     o OpennetFirmware - Firmware based on OpenWrt and parts of Freifunk.
     o PacketProtector - OpenWrt-based security distribution that includes IDS, IPS, VPN, and web antivirus capabilities
     o TinyPEAP - Secure wireless authentication feature added to Linksys firmware
     o WiFi-Box<ref>WIFI-BOX - WRT54G(s), GPL Firmware</ref> - (no documentation available as of January 2006)
     o Neighbornode
     o Tarifa<ref>Tarifa </ref> - Based on stock WRT54GL firmware.
     o WiFiDog Captive Portal - WiFi Dog by Ile Sans Fil, a Captive Portal software that runs on the OpenWrt platform
     o WifiTastic<ref>WifiTastic </ref> - Hotspot solution for home or small business use. Features credit card billing. Runs on the OpenWrt platform
     o Wirds.net An project which uses freifunk firmware with chillispot captive portal and free worldspot.net authentication.
     o X-Wrt End user extensions to OpenWrt - provides a nice web based management interface to OpenWrt. (Linux/GPL) 
 • Deprecated projects (no longer maintained)
     o HyperWRT - Original power boost firmware project by Avenger 2.0 to stay close to official WRT54G and WRT54GS firmware but add features such as transmit power, port triggers, scripts, telnet, etc.
        + HyperWRT +tofu - Based on stock WRT54GS firmware, HyperWRT and some additions.
        + Rupan HyperWRT - Based on stock WRT54G firmware and HyperWRT.

Normatives

Antenes:

Exemple pas a pas de muntatge d'un node a l'IES Nicolau Copèrnic

Exemple pas a pas de muntatge d'un node a l'IES Nicolau Copèrnic

Dubtes

 • Al crear un trasto es pregunta la MAC. Quina MAC? la WLAN, la LAN, la LAN del PoE!!!

Desenvolupament

Resol·lució de problemes

Soroll molt alt

A una de les sectorials (AP2) hi ha ara 2 clients Nanostation 2 connectats:

Un funciona correctament tot i ser el que està més llunyà (<>1km). Els nivells són:

Soroll: -95 dBm Senyal aprox: -74dBm

En canvi a l'altre hi ha un nivell de soroll de 20dBm més!:

Soroll -76 dBm Senyal: -46 dBm

La senyal però em sembla també exagerada, ja que a un node que tinc a un altre AP (altre sectorial) encara més aprop i molt ben encarat (el meu ;-)) la senyal rebuda és: -66 dBm.

Si us fixeu es com si hi hagués un esbiaxiament de 20dBm

Podeu trobar captures de pantalla a:

http://acacha.org/mediawiki/index.php/Guifi.net#Soroll_molt_alt.

Alguna idea? Si us fixeu a més aquest nivells de sorolls només succeïxen amb aquest punt d'accés (la resta tenen nivells més habituals). De fet si connecto al AP3 que no es la sectorial que pertoca puic arribar a fer una connexió però no gaire bona...

Totes dos antenes estan força ben apuntades al lobul principal de la sectorial.

Nanostation2Captures.png
Nanostation2Captures1.png

Al supernode, amb Windows tenim les següents dades. L'ús de freqüències del AP amb molt de soroll (canal 1 2412Mhz ):

Nanostation2Captures2.png

La resta estan al canal 2472 (Canal 13) i els sorolls són en general millors...

Nanostation2Captures3.png

El que no entenc és per que si marca un nivell de soroll tan alt per que a un dels clients surt que és de aprox -95dBm?

WDS

Per saber més sobre WDS consulte l'article WDS.

Enrutament

A la web de guifi.net podem escollir entre OSPF i BGP.

La única diferència entre OSPF i BGP en un enllaç amb WDS és:

:foreach i in [/routing ospf network find network=172.16.135.4/30] do={/routing ospf network remove $i;}
add network=172.16.135.4/30 area=backbone disabled=yes

Sense OSPF:

disabled=no

i la línia:

Amb OSPF

add name="TortosaRoserRd1" instance=default remote-address=172.16.135.6 remote-as=19634 \
multihop=no route-reflect=no ttl=1 in-filter=ospf-in out-filter=ospf-out disabled=no

Amb BGP:

disabled=yes

Resol·lució de problemes. Troubleshooting

Rutes

He hagut d'afegir la ruta:

route add -net 172.16.135.4 netmask 255.255.255.252 gw 10.36.253.1

A un servidor d'un node que té adreça IP de guifi.net. Si no responen els pings des de un supernode remot (en aquest cas Roser) a el supernode on està el servidor (INSEbre).

La interfície virtual WDS surt com invàlida

Si us marca a Winbox com invalid la interfície de WDS (surt en vermell i apareix una I a la primera columna), això és degut a que encara no s'ha fet la connexió WDS. Si encara no heu encarat les antenes dels dos supernodes que voleu enllaçar això és normal. Si ja les teniu encarades això és que teniu algun problema. Mireu de:

IMPORTANT: El nom dels SSID a cada banda del enllaç PtP WDS nom no importa (l'enllaç es va per MAC remota). Poden ser qualsevol SSID

 • Recordeu que després d'aplicar un sol clic cal anara al winbox a interfícies i activar-les (botó enable)
 • El domain regulatory ha d'estar a Spain a tots dos nodes remots
 • Tots dos nodes han d'estar al mateix canal
 • La wlan de la que penja la interfície de xarxa virtualk del WDS ha d'estar amb:
 • AP bridge
 • A la pestanya WDS ha de tenir el WDS en mode static i WDS ignore SSID.
Ha de tenir una interfície virtual WDS filla (la master interface és la wlan on està connectada l'antena per fer el punt a punt WDS) amb la WDS address la MAC del node remot.
El nom de la interfície WDS dona igual
 • El nom de la xarxa no importa però típicament es posa quelcom similar a WDSNode1Node2 al costat del node1 i WDSNode2Node1 al costat del node2.
 • Mireu que l'enrutament l'hàgiu posat bé a tots dos nodes (o BGP o OSPF però a tots dos costats igual). A mi em van recomanar OSPF. Algú a les llistes va comentar que a vegades s'activen tots dos protocols, jo el que he vist és que tots dos estan configurats però només està configurat

Per la línia d'ordres de routerOS:

 > ip address print
...
 2  10.36.253.193/27  10.36.253.192  10.36.253.223  wlan2         
 3  10.36.253.225/27  10.36.253.224  10.36.253.255  wlan3         
 4  ;;; wds_TortosaINSEbreRd1
   172.16.135.6/30  172.16.135.4  172.16.135.7  wds_TortosaINSEbreRd1 

Us ha de mostra la interfície sense una I al principi. I:

> interface wireless wds print
Flags: X - disabled, R - running, D - dynamic 
0   name="wds_TortosaINSEbreRd1" mtu=1500 mac-address=00:00:00:00:00:00 
   arp=enabled master-interface=wlan4 wds-address=00:0C:42:62:6D:23

Captures de pantalla:

L'error:

GuifiNetWDS.png

Configuració correcta:

GuifiNetWDS1.png
GuifiNetWDS2.png
GuifiNetWDS3.png
GuifiNetWDS4.png

Dades Roser:

 • MAC wlan4: 00:0C:42:61:DE:2C
> ip address print
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 
 #  ADDRESS      NETWORK     BROADCAST    INTERFACE       
 0  ;;; default configuration
   192.168.88.1/24  192.168.88.0  192.168.88.255 ether1         
 1  10.36.253.33/27  10.36.253.32  10.36.253.63  wLan/Lan        
 2  10.36.253.193/27  10.36.253.192  10.36.253.223  wlan2         
 3  10.36.253.225/27  10.36.253.224  10.36.253.255  wlan3         
 4 I ;;; wds_TortosaINSEbreRd1
   172.16.135.6/30  172.16.135.4  172.16.135.7  wds_TortosaINSEbreRd1 
> interface wireless wds print
Flags: X - disabled, R - running, D - dynamic 
0   name="wds_TortosaINSEbreRd1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:61:DE:2C
   arp=enabled master-interface=wlan4 wds-address=00:0C:42:62:6D:23

Han d'aparèixer les dos MAC. LA local només apareixerà al activar-se l'enllaç WDS.

Les dades abans de solucionar el problema:

Dades INSEBre:

 • MAC Wlan4: 00:0C:42:62:6D:23
> ip address print
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 
 #  ADDRESS      NETWORK     BROADCAST    INTERFACE       
 0  ;;; default configuration
   192.168.88.1/24  192.168.88.0  192.168.88.255 ether1         
 1  192.168.100.1/24  192.168.100.0  192.168.100.255 hotspot1        
 2  10.36.253.1/27   10.36.253.0   10.36.253.31  wLan/Lan        
 3  192.168.101.1/24  192.168.101.0  192.168.101.255 hotspot2        
 4  10.36.253.65/27  10.36.253.64  10.36.253.95  wlan2         
 5  192.168.102.1/24  192.168.102.0  192.168.102.255 hotspot3        
 6  10.36.253.97/27  10.36.253.96  10.36.253.127  wlan3         
 7 I ;;; wds_TortosaRoserRd1
   172.16.135.5/30  172.16.135.4  172.16.135.7  wds_TortosaRoserRd1

> interface wireless wds print 
Flags: X - disabled, R - running, D - dynamic 
 0   name="wds_TortosaRoserRd1" mtu=1500 mac-address=00:00:00:00:00:00 
    arp=enabled master-interface=wlan4 wds-address=00:0C:42:61:DE:2C

Qüestions legals

CMT y Ayuntamientos

 • Cumplimiento de la circular 1/2010 relativa a las restriccions a la hora de ofrecer un servicio gratuito.
 • NO s'aplica a les notificacions realitzades per guifi.net: S'aplica al artículo 11 però les notificacions es fan sobre el 10 que no té restriccions

Ajuntaments i proxies

Es pot fer perfectament:

Llista de proxies amb Ajuntaments (encara hi ha més. a Osona en tenen gairebé els 40 pobles):


Compartir ADSL comunitat de veïns:

Pregunta: Bones, l'altre dia estava llegint el contracte que firmes amb Iberbanda [0] i al punt 13 apartat i) diu:

i) No revender, compartir, distribuir, o comercializar total o parcialmente, en cualquier forma a terceros, el servicio prestado por IBERBANDA. La prestación del Servicio es 
de uso exclusivo del Cliente y su ámbito queda restringido al domicilio de instalación.

Aleshores, quin criteri prevaleix? El de la autoprestació de serveis de la Llei General de Telecomunicacions (32/2003), o el contracte que firmes amb la empresa de telecomunicacions? I si una connexió la paguen entre 5 persones?

Resposta:

Jurídicament SEMPRE preval la llei abans que una clàusula d'un contracte. No es el que creguis, això ja ho preveu la pròpia llei. No pots interpretar un contracte contra el que digui una llei.

Els operadors tenim l'obligació de donar-nos interconnexió, entre nosaltres, i evidentment com a operadors, tenim xarxes i els bits a internet corren entre les xarxes de tots. Nosaltres fem autoprestació, però també fem alhora d'operadors d'una xarxa pública, i això és el que fan tots els usuaris a partir de que creen el node i accepten el Comuns XOLN.

La internet que et proporcionen, te la proporcionen només en un punt i no en un altre, ho has d'entendre així, no pas que "internet" té una mena de copyright.

Una altra cosa és que per evitar interpretacions esbiaixades o contràries a la llei, com de fet es fan a vegades, denunciéssim aquesta mena de clàusules. És complicat perquè per fer-ho, ho hauríem de fer-ho per ser clàusules "ambigües" o les possibles confusions que generen, no pas per com s'apliquen. Fixa't que denunciaríem només les interpretacions que fan alguns, perquè mai hi ha hagut el cas de cap operador que hagi volgut interpretar la clàusula de la manera restrictiva com si internet tingués copyright, per tant, no denunciaríem cap cas real.

Fins ara no ens hem dedicat mai a denunciar res. En el cas d'Iberbanda hem comentat aquest tema amb la Gene, que al final és qui els ha donat la pasta, i de sempre ha quedat clar que podem posar proxys fent servir liniea d'Iberbanda o el que faci falta.

Muntar un servidor de guifi

Consulteu Servidor Guifi.net.

Serveis IP de la web guifi.net

Consulteu Serveis IP de la web guifi.net (http://guifi.net/ca/guifi/menu/ip)

Troubleshooting. Resol·lució de problemes i qüestions a tenir en compte

Per què el bridge Wlan/Lan?

El 19 de novembre de 2011 8:26, Sergi Tur Badenas <[email protected]> ha escrit:
> > Al 19/11/11 07:55, En/na Aleix Solé ha escrit:
>> >>
>> >> A part de l'herència que diu el Sebas, hi ha el tema que si la
>> >> interfície no està operativa ("running") l'OSPF no propaga la ruta amb
>> >> l'adreçament que hi tinguis.
> >
> > Ok però el que no acabo de veure és si això és un problema o un funcionament
> > "normal". El que vull dir és que si la ether1 no està operativa (suposo que
> > voleu dir que no té link o està disabled) no sembla raonable no publicar la
> > ruta a aquesta adreça ni el rang de IPs al que dona accés? vaja per molt que
> > se publiqui si no està actiu ningú si podrà connectar
Si estem parlant de l'adreça principal del trasto, encara que no hi 
hagi res connectat al ether1, si que cal publicar el rang, doncs el
propi trasto te una de les ip's i és necessari que la tingui operativa
per que se li pugui fer gràfiques i/o accedir-hi.
Amb BGP no passa, doncs aquest protocol no fa servir LinkState.

Sobre BGP, poder ja fa dos anys que es va modificar l'unsolclic perque
no marqui la casella "connected" ( tampoc la static ni altres) la
unica que esta marcada és la de redistribuïr el OSPF. Per a que es
publiqui una network al BGP sense les connected marcades, cal afegir
la network a Bgp/networks, l'unsolclic ja ho fa.
En OSPF igual, nomes redistribueix les BGP i s'han d'afegir les networks.


Site survey o escànner de detecció de senyals WIFI. no detecta correctament la senyal...

Qüestions a tenir en compte:

 • Polaritzacions: cal que l'antena de recepció i emissió estiguin a la mateixa polarització
 • Freqüències, països...: Algunes antenes com les Nanostation poden venir de fàbrica amb la configuració americana, això pot fer que el fer un site survey no detectem certes freqüències!

NOTA: Compte amb el muntatge de les antenes, per exemple les Airgrid ja que depèn com es muntin són una polarització o altre

DFS

IMPORTANT: Resumint una mica "a lo bestia", en tots els casos que he provat el DFS ha esta un problema: els canvis de freqüència implicant talls de comunicacions

Vegeu també DFS.

Test

Per fer proves es pot utilitzar:

http://test.guifi.net

Aquesta web s'actualitza cada dia 5 i 20 de mes a les 5:20 de la matinada.

Els de la UJI també tenen:

cursguifiuji.guifi.net

Aquesta diu que només és modifica sota demanda.


Vegeu també

Enllaços externs