IMPORTANT: Per accedir als fitxer de subversion: http://acacha.org/svn (sense password). Poc a poc s'aniran migrant els enllaços. Encara però funciona el subversion de la farga però no se sap fins quan... (usuari: prova i la paraula de pas 123456)

Correu de josep Pujades a la llista aulainf:

Hola!

Esteu segurs de conèixer la velocitat que té assignada el router ADSL que depèn del Departament? Demaneu al SAU que us ho miri.

Si no em falla la memòria, les ADSL del Departament eren inicialment de 2 Mbit/s i van ser duplicades. Això vol dir que hauríem de tenir ADSL de 4 Mbit/s, excepte error o omissió.

Quan ens van passar a 4 Mbit/s (en el meu Centre) vam haver de tirar enrere perquè el fil de coure no té prou qualitat. Estem doncs funcionant a 2 Mbit/s. Això dins el nucli urbà de Granollers ...

Tenim 2 ADSL més contractades directament amb Telefónica (també a 2 Mbit/s. Fem un test mensual de les tres ADSL, a la nit, de forma automàtica. Baixem els més de 100 megues de l'OpenOffice. Les tres ADSL tarden igual ... però ...

altra cosa és el dia a dia. Les ADSL del Departament formen una xarxa amb la XTEC:

http://www.db.ripe.net/whois/? form_type=simple&full_query_string=&searchtext=82.151.193.0&do_search=Search

i aquesta xarxa té COL·LAPSES freqüents. Prova d'això és que:

1. Cada cinc minuts testegem automàticament les tres ADSL mirant si tres importants servidors web són visibles. Si cap d'ells és visible s'apaga el router i es torna a engegar, enviant-me un email d'incidència. Per testejar els servidors web fem servir:

http://www.vanheusden.com/httping/

i l'invent per engegar/apagar el router està basat en:

http://faqs.pcbsd.es/index.php?action=artikel&cat=12&id=45&artlang=es

Doncs bé, l'ADSL del Departament té de tres a quatre talls diaris. És més, durant l'estiu ha estat força tranquil·la. Les ADSL que tenim directament amb Telefónica tenen menys d'un tall al mes. Això tenint en compte que l'ADSL del Departament només la fem servir perquè l'alumnat navegui. Les altres les fem servir per a navegació del professorat i els serveis que tenim a Internet (web i correu), amb un trànsit "brutal".

2. No podem fer servir el SAGA amb l'ADSL del Departament. Sempre surt temps exhaurit. Hem de treballar amb una altra de les ADSL. Resulta que és més ràpid anar a la xarxa de la XTEC des de fora que des de dins.

3. També hem detectat estones en que a la zona d'alumnat (ADSL del Departament) no es pot anar a tot Internet. Vas la XTEC, a l'EDU365, ... però no més enllà.

La (meva) conclusió és ...

PER QUÈ NO PODEM TENIR ADSL "NORMALS"? De què serveix tenir una xarxa "pròpia"? IP fixa (que pots contractar amb Telefónica) i poca cosa més ...

Tampoc hi ha eines (tallafocs) per mantenir "neta" la xarxa. Els Centres contesten els ping, no tenen manera de tallar les descàrregues indiscriminades o les aplicacions p2p (Ares, E-mule, Messenger), etc. I això porta al COL·LAPSE. Mantenir la xarxa "neta" és vital, tant a nivell extern com intern:

http://www.bellera.cat/josep/pfsense/cas_estudi_ca.html

(un esquema ja una mica vellet però que pot donar ideea del tema)

Recursos