Curs: | Aplicacions web LOE |
Fitxers: | IntroduccioMoodle.pdf (IntroduccioMoodle.odp),
InstalacioMoodle.pdf (InstalacioMoodle.odp),ELearningTimeLine.pdf, GestioUsuarisICursos.pdf (GestioUsuarisICursos.odp), MoodleComCMS.pdf (MoodleComCMS.odp), MoodleComLMS.pdf (MoodleComLMS.odp), MoodleComLMS2.pdf (MoodleComLMS2.odp),videotutorials, Moodle com a plataforma educativa de centre |
Repositori SVN: | https://[email protected]/svn/iceupc/AplicacionsWeb |
Usuari: | anonymous |
Paraula de pas: | sense paraula de pas |
Autors: | Sergi Tur Badenas |
Un entorn d'aprenentatge virtual és un programari dissenyat per facilitar la gestió de cursos educatius. Normalment són programari web que corre en servidors accessibles des d'Internet i també solen ser eines CMS (sistemes gestors de continguts) que permeten crear pàgines web.
Les universitats van ser les pioneres en aquest camp creant el concepte de Campus Virtual.
En termes generals és tot aquell aprenentatge que utilitza els ordinadors i les noves tecnologies com Internet per assolir els objectius de l'aprenentatge.
NOTA: Un antic terme per fer referència a l'e-learning és Computer Based Training o CBT
Hi ha moltes formes d'ensenyament online (Vídeos, CD-ROMs, sistemes combinats......).
És important destacar que l'ensenyament online no és competència exclusiva dels ensenyaments no presencial. Tot i que és cert que en entorn no presencials es fa indispensable disposar d'una eina d'Elearning, també es força habitual utilitzar l'e-learning com a suport de les classes presencials.
IMPORTANT: El terme B-Learning (aprenentatge combinat) va sorgir per definir aquells ensenyaments que barregen l'ús de classes presencials amb l'ús d'ensenyament online.
Alguns dels avantatges i inconvenients de l'E-learning són:
Avantatges:
Inconvenients:
Al següent gràfic podeu trobar de forma molt esquematitzada una línia de temps de l'evolució de l'Elearning:
Consulteu també el tema 1 del Curs Moodle.
Consulteu Moodle
IMPORTANT: Degut a un error (aliè al professor del curs) amb el repositori de subversion o estan penjades les transparències, la documentació la trobareu al Moodle del curs
Els documents que us poden ajudar a realitzar les tasques assignades són:
NOTA: Moodle és una eina força intuïtiva i és molt possible que pugueu realitzar perfectament les tasques del curs sense llegir-vos la teoria... De totes maneres us recomano que feu una ullada a les transparències, sobretot a la part on és comenten els possibles usos didàctics de cada tipus d'activitat Moodle
Us recomanem que enfoqueu aquest tema amb el següent ordre:
IMPORTANT: Tingueu en compte que algunes de les tasques prèvies, com per exemple instal·lar un LAMP, possiblement ja les tindreu fetes, però per coherència i completesa del tema, s'ha decidit posar tots els passos suposant que es comença des de zero
Consulteu Instal·lació de Moodle 2.0
NOTA: Aquest són els passos seguits per a aquest curs durant l'any 2010
Consulteu Instal·lació de Moodle 1.9.8+
L'objectiu d'aquesta sessió és que creeu un curs Moodle amb continguts tant CMS (pagines web, documents, enllaços,etc.) com LMS (tasques, qüestionaris, enquestes, wikis, xats) i finalment fer-ne una còpia de seguretat en format zip i entregar-la.
Quan utilitzem el terme CMS (Content Managment System) estem fent referència al fet que Moodle permet crear continguts web de forma fàcil de la mateixa manera que ho fan altres gestors de continguts CMS com Joomla o Zope-Plone. Amb Moodle podeu penjar documents, crear pàgines web, etc.
Però la principal aportació de Moodle respecte a altres CMS és la seva capacitat per a ser utilitzat com a Entorn d'Aprenentatge Virtual o el que en anglès també s'anomena LMS (Learning Managment System). En aquest apartat és on Moodle té "la xixa" i curiosament també però és sovint la part que els docents utilitzem menys.
IMPORTANT: L'objectiu del curs és que us sigui el màxim de profitós i que en la mesura de lo possible la feina que realitzeu a aquest curs us sigui el més útil possible per a la vostre tasca docent. Per tant ja que feu el curs mireu de fer quelcom que pugueu reaprofitar per a les vostres classes. També evidentment hi ha l'opció que aquells que ja tinguin coses fetes amb Moodle les aprofitin per a fer les tasques d'aquesta sessió. Penseu que us heu de planificar 5 hores de feina en total com a màxim
De forma orientativa, que hauria de tenir com a mínim el curs?:
NOTA: D'aquest tema no és obligatori que documenteu res a la wiki
Com a suport de teoria consulteu les transparències que trobareu en aquesta wiki (temporalment per un problema al Moodle del curs, --acacha 04:37, 7 abr 2011 (UTC)):
La còpia del curs que heu d'entregar la podeu realitzar seguint el assistent que trobareu al bloc (a la part esquerrà de Moodle):
Administració
A l'enllaç:
Còpia de seguretat.
IMPORTANT: Mireu que el zip no ocupi més de 50M, per tant, no us passeu amb els continguts que poseu al curs... Amb l'assistent d'exportació podeu limitar els continguts a exportar
Podeu entregar la feina realitzada a la tasca que trobareu al Moodle del curs.