Curs: | Aplicacions web LOE |
Fitxers: | No hi ha |
Repositori SVN: | https://[email protected]/svn/iceupc/AplicacionsWeb |
Usuari: | anonymous |
Paraula de pas: | sense paraula de pas |
Autors: | Sergi Tur Badenas |
IMPORTANT: Un cop realitzades les tasques les heu d'entregar dins de les dates de termini d'entrega especificades al Moodle del curs.
Si entreu amb el vostre compte d'usuari al Moodle del curs, podreu accedir al vostre perfil d'usuari fent clic a l'enllaç. És quelcom similar a:
Heu entrat com a Tur Badenas Sergi
Modifiqueu el vostre perfil per tal d'incloure-hi:
La wiki del curs és aquesta mateixa pàgina web a la que us trobeu:
http://acacha.org
Teniu dos formes de crear un compte:
Si teniu dificultats per crear un usuari OpenID, aneu a
IMPORTANT: Com ja us comentarem a la sessió, més que ser una recomanació és gairebé obligatori que utilitzeu OpenID
Us recomanem que utilitzeu OpenID i així no us caldrà crear un nou usuari. A més OpenID és un sistema molt interessant que si no coneixeu hauríeu de conèixer ja que múltiples Aplicacions Web l'utilitzen. Tingueu en compte a més que en sessions properes utilitzareu un compte de Google.
Al crear l'usuari amb OpenID, siusplau poseu un ID que sigui rellevant, no utilitzeu els usuaris autogenerats:
IMPORTANT: Feu el que feu no oblideu les vostres credencials d'accés
Un cop tingueu usuari podeu accedir a la vostra pàgina personal de dues formes:
Un cop dins la vostra pàgina d'usuari poseu-hi contingut. Presenteu-vos i prepareu els apartats que haurà de tenir:
A part d'aquesta apartat podeu posar-ne d'altres (sempre i quan tingueu els indicats). És recomanable que deixeu els apartats "Vegeu també" i "Enllaços externs" al final.
També cal que inclogueu:
Consulteu el bloc Edició de la part esquerra d'aquesta wiki per obtenir enllaços a l'ajuda de com s'edita una wiki.
Podeu veure exemples de comptes creades per alumnes a:
http://www.iescopernic.com/mediawiki/index.php/Plantilla:Wikis_destacades
A l'apartat Apunts destacats.
NOTA: Penseu que la gran majoria de tasques les fareu a la wiki
La tercera setmana del curs la dedicarem a les wiki. Podeu però avançar-vos i anar fent proves amb el vostre usuaris.
IMPORTANT: Un cop tingueu l'usuari podreu editar qualsevol pàgina de la wiki. Podeu col·laborar millorant qualsevol dels continguts de la wiki i per descomptat no feu [http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Vandalisme
Per tal de començar a utilitzar els fòrums de Moodle, heu d'iniciar un nou tema al:
fòrum de la primera sessió
del Moodle del curs.
L'objectiu és que us presenteu. Aprofiteu la feina feta al crear el perfil de Moodle i el compte d'usuari de la wiki. Podeu trobar un exemple en la presentació del professor que trobareu al fòrum.
Per tal de seguir al curs, tal i com s'especificava al programa del curs, heu de disposar a casa d'una distribució Linux basada en Debian com la pròpia Debian (recomanat com a mínim Lenny 5.0) o Ubuntu (recomanat Ubuntu Karmic Koala 9.10).
NOTA: Per al curs Eines web de 2011 us recomana que utilitzeu Ubuntu 10.10
Per a Ubuntu podeu trobar múltiples guies per Internet:
No tenim cap problema en que utilitzeu una màquina virtual per a treballar amb Linux sempre i quan sigui transparent per als objectius del curs. És a dir que, ja que hi ha múltiples eines de virtualització, no us podrem donar cap mena de suport si teniu algun problema amb la màquina virtual. De totes maneres no us recomanem aquesta opció.
NOTA: Tot i que és un prerequisit del curs i per tant no entra dins del contingut del curs, us donarem el suport que sigui possible amb l'ús de sistemes operatius Linux
Se us demana que demostreu que teniu el sistema preparat fent una captura de pantalla on és vegi clarament una distribució Debian o Ubuntu instal·lada i que també es vegi que és vostra (podeu per exemple fer una captura de pantalla completa on aparegui la web del vostre perfil del curs Moodle).
Un dels avantatges de la wiki, és que totes les pàgines estan accessibles per Internet i per tant podeu consultar les wikis del vostres companys de curs.
NOTA: Per a fer classes això és molt important ja que permet als alumnes que falten algun dia poder consultar des de Internet els apunts del professor i fins i tot els del company, per tant s'acabat l'excusa: és que no vaig venir el dia X i no tinc els apunts
Les wikis de tots els companys les podreu trobar a:
Aplicacions web LOE/Participants
Aquesta wiki però només és una plantilla. Haureu de posar vosaltres mateixos un enllaç a la vostre pàgina personal de la wiki. Cal tenir en compte el següent:
Anem a crear a l'apartat documentació de la vostra pàgina wiki una nova pàgina wiki (aka artícle). Per no tenir conflictes de noms de pàgina utilitzareu el vostre espai de noms d'usuari, és a dir totes les vostres pàgines han de començar per:
Usuari:NomUsuari
Per exemple:
Usuari:Sergi
Per diferenciar les pàgines creades per aquest curs posareu:
Usuari:NomUsuari/AWL/Nom Pàgina
NOTA: AWL: Aplicacions Web LOE
Creeu la primera pàgina. Editeu l'apartat documentació de la vostra pàgina personal i poseu:
:*[[Usuari:NomUsuari/AWL/Repositori Subversion]]
On:
NomUsuari Ho heu de canviar pel vostre nom d'usuari de la wiki :* Fa una llista tabulada [[]] Enllaç intern a un article de la wiki Usuari:NomUsuari/AWL/Repositori Subversion nom de l'article
Guardeu la pàgina. Seguiu l'enllaç vermell i us trobareu amb l'editor wiki d'una nova pàgina wiki buida. Felicitats! ja sabeu com crear pàgines noves.
A dins d'aquesta nova pàgina documenteu els passos que heu seguit per baixar-vos la documentació del curs. Els podeu trobar a:
Aplicacions_web_LOE#Fitxers_del_curs
Cada dia que us poseu a treballar amb el curs executeu:
$ cd AplicacionsWeb $ svn update
I se us baixaran les noves versions dels documents del curs.
NOTA: Tingueu en compte que els materials del curs estan en continua revisió /creació. Feu updates sovint
A la nova pàgina que heu creat documenteu els passos que heu seguit. Creeu apartats i feu un apartat amb enllaços externs (pàgines web que heu utilitzat) i un apartat "Vegeu també" amb un enllaç intern a la vostra pagina d'usuari de la wiki.